Finlandiya, Ukrayna’ya ağır silah ve mühimmat içeren savunma yardımına devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, Finlandiya’nın hafta sonuna kadar ağır silah ve mühimmatın da yer aldığı 18’inci savunma yardım paketini Ukrayna’ya sağlayacağını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ile Kiev’de düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Orpo “Finlandiya, Ukrayna’ya şimdiden 1.7 milyar avroluk yardım sağladı… Şu anda bir sonraki 18’inci yardım paketini hazırlıyoruz. İçinde ağır silahlar, mühimmat olacak… Nihayet bu hafta sonunda teslim ediyoruz. Bu çok iyi bir paket. Orada çok ihtiyaç duyulan malzemeler var.” dedi.

Gazetecilerin Finlandiya’nın yüksek teknolojilerinin Ukrayna’ya ulaşıp ulaşamayacağı ve Finlandiya’nın sunabileceği somut bir şey olup olmadığı sorulduğunda başbakan, bu konuyu Zelenskiy ile görüştüğünü ve bunu “iyi bir fikir” olarak nitelendirdiğini söyleyerek “Bu konuyu cumhurbaşkanıyla görüştük. Geçen hafta İsveçli bir firmanın Ukrayna ile işbirliği anlaşması imzaladığını gördük. Finlandiya’da yüksek teknoloji firmalarının olduğunu, işbirliği konularını birlikte çözebileceklerini ve birlikte bir şeyler yapabileceklerini görüştük. Yapacak bir şeyimiz olduğunu düşünüyorum, tecrübemiz var, dolayısıyla bu iyi bir fikir” dedi.

Ukrayna’nın Fin zırhlı personel taşıyıcılarıyla ilgilendiğini söyleyen Zelenskiy de “Bunları Ukrayna’da birlikte üretmek istiyoruz. Bunu başbakanla görüştük. CV-90’ın üretimine ilişkin bir mutabakat imzaladığımızı çok doğru bir şekilde söyledi. Ama daha fazlasına ihtiyacımız var. Ve savaş sırasında ve sonrasında Ukrayna’yı Rusya Federasyonu’nun ikinci bir saldırı dalgasını düşünmesine fırsat vermemek için güçlü kalmamız gerekiyor, bu yüzden daha fazlasını üretmemiz gerekiyor, bu sebeple Savunma Sanayii Forumu’nu düzenlemek istiyoruz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com