Danilov: Kırım’ın kurtuluşu büyük olasılıkla askeri yollarla gerçekleşecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov’a göre, Kırım’ın kurtarılması büyük olasılıkla askeri yollarla ve Ukrayna ordusu tarafından gerçekleşecek.

Kırım Platformu’nun üçüncü zirvesi arifesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Danilov “Bizim için Kırım kendi topraklarımızın bir parçasıdır… Onu özgürleştirmeliyiz. Üstelik onu özgürleştireceğiz. Eğer saldırgan ülke o zamana kadar topraklarımızı terk etme ihtiyacının farkına varmazsa, bu büyük olasılıkla askeri yollarla gerçekleşecektir. Başka seçeneğimiz yok”

“Kırım’la ilgili başka bir durum, durumun korunması, savaşın torunlarımıza, çocuklarımıza ve torunlarımıza devredilmesi anlamına gelecektir. Çünkü Kırım’ı kontrolü altında bulunduran Rusya Federasyonu, sakinleşmek ve huzur içinde yaşama gerçeğini gerçeği asla kabullenmeyecektir.”

“Ancak Rusya’yı Kırım’dan çıkardıktan ve Azak Denizi’ne taşıdıktan sonra devletimizin güvenliğimize dair belirli bir süre boyunca belirli garantilere sahip olacağını anlayacağız. Başka bir seçenek olamaz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com