ABD, vatandaşlarını Belarus’u derhal terk etmeye çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, Amerikan vatandaşlarını Litvanya veya Letonya sınırlarından veya hava yoluyla Belarus’u derhal terk etmeye çağırıyor.

ABD’nin Beyaz Rusya Büyükelçiliği tarafından 21 Ağustos’ta yayınlanan uyarıda “Beyaz Rusya’daki ABD vatandaşları ülkeyi derhal terk etmelidir. Litvanya ve Letonya ile kalan sınır kapılarından veya uçakla ayrılmayı düşünün. ABD vatandaşlarının Beyaz Rusya’dan karayoluyla Polonya’ya girmesine izin verilmiyor. Rusya veya Ukrayna’ya da çıkış yapmayın!” denildi.

Diplomatik misyon, 18 Ağustos’ta Litvanya makamlarının Belarus ile iki sınır kapısını kapattığını hatırlatıyor. Bu nedenle, yalnızca dört kontrol noktası açık durumda.

Amerikalı yetkililer, geçtiğimiz günlerde Polonya, Litvanya ve Letonya hükümetlerinin gelecekte Beyaz Rusya ile olan sınır kapılarının tamamen kapatılabileceğini açıklamalarına da dikkat çekti.

Ayrıca, yerel makamların Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını ve Rus silahlı kuvvetlerinin Beyaz Rusya’da yığınak yapmasını kolaylaştırmaya devam etmesi ve ayrıca yerel yasaların keyfi olarak uygulanması ve sınırlı tutukluluk riski nedeniyle Beyaz Rusya’ya girmeme çağrısında bulunuyorlar.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com