Ulusal Direniş Merkezi: 300 bin Rus’un Mariupol’a yerleştirilmesi planlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
https://sprotyv.mod.gov.ua/okupanty-planuyut-zaselyty-300-tysyach-rosiyan-u-tymchasovo-okupovanyj-mariupol/

İşgalciler, Rus ordusu tarafından geçici olarak ele geçirilen Mariupol’a 300,000 Rusya Federasyonu vatandaşını yerleştirmeyi planlıyor.

Ulusal Direniş Merkezi tarafından yayınlanan raporda, “Düşman, geçici olarak işgal ettiği Mariupol için, Rusya Federasyonu’ndan göç yoluyla şehir nüfusunda yaklaşık 300 bin artış öngören bir ‘kalkınma planı’ geliştirdi” denildi.

Ulusal Direniş Merkezi’nin bunu, işgal yönetiminin ilgili belgelerine erişimi olan Ukrayna yeraltı kaynaklarından öğrendiği kaydedildi.

Ruslar tarafından planlanan demografik değişiklikler 2035 yılına kadar uygulanacak. Onları teşvik etmek için Kremlin, Rusya Federasyonu vatandaşları için bir tercihli ipotek programı uygulamaya başladı. Ayrıca işgalciler, Rusya’nın bunalımlı bölgelerinden ücretli ve memurları geçici olarak işgal ettikleri bölgelere getiriyor.

Mesajda, aynı zamanda yerel halkın zorla Rusya Federasyonu topraklarına sınır dışı edildiği vurgulanıyor.

Ulusal Direniş Merkezi, bu tür eylemlerin uluslararası hukuka göre soykırım belirtilerine tekabül ettiğini vurguladı. Ukrayna Merkez Komitesi “Ukrayna ulusunun soykırımına karışan herkes bunun için adil ve kaçınılmaz bir cezaya çarptırılacak” dedi.

Rusya’nın saldırganlığı Mariupol’daki en büyük insani felaketlerden birine neden oldu. Düşman bombardımanı sonucunda şehir neredeyse %90 oranında yok edildi.

Ayrıca işgalciler işledikleri suçların izlerini gizlemek için zarar verdikleri evleri de yıkıyorlar.

Şu anda şehirde yaklaşık 100 bin kişi kalıyor. Doktor ve tıbbi ilaç eksikliği var, hastanelerde modern ekipman hiç yok.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com