İngiltere Savunma Bakanlığı, İHA karşı teçhizatın Ukrayna’ya devri için üç sözleşme imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiltere, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin bir kısmını ve ailelerini geri çağırdı

Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU) adına Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Savunma Bakanlığı arasında Ukrayna’ya 90 milyon GBP’den (114 milyon dolar) fazla değere sahip hava savunma ekipmanı tedariki için üç sözleşme imzalandı.

Bakanlığın basın açıklamasında, “Bunların arasında, Norveçli savunma şirketi Kongsberg ile İHA’lara karşı koyma araçları için 56 milyon GBP (72.1 milyon dolar)) tutarında bir sözleşme ve hava savunma yeteneklerini genişletmek için iki sözleşme daha var.” denildi.

Araçlara kurulabilen ve bu sayede insansız hava araçlarının tespiti, uçuşlarının takibi, işleyişinin bozulması ve yok edilmesinin mümkün olacağı CORTEX Typhon sistemleri bağımsız olarak çalışabildiği gibi sensörler, kameralar, radarlar ve elektronik istihbarat cihazlarıyla bir ağ içerisinde de çalışabilmektedir.

Savunma Bakanı Ben Wallace “Bu hava savunma sistemleri, Ukrayna’nın sivil halkını ve altyapısını korumak veya cephe hatlarında kullanmak için hızla konuşlandırılma kabiliyetine ve esnekliğine sahiptir. Uluslararası Ukrayna Fonu, müttefiklerimizin Ukrayna’ya gereksinimlerini karşılayan gelişmiş donanıma sahip yardımları sağlamak için birlikte çalışma konusundaki birliğini ve kararlılığını kabul etmektedir.” diye kaydetti.

Sözleşmeler, hem karada hem de denizde keşif görevlerini yerine getirmek üzere tasarlanmış, havadan keşif için 100’den fazla insansız hava aracından oluşan yeni bir partinin Ukrayna’ya gelişiyle bağlantılı olarak imzalandı. Ukrayna ordusu şimdiden eğitime başladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com