Bulgaristan, Karadeniz’de Rusya ile NATO arasında bir çarpışmanın oldukça gerçek olduğuna inanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bulgaristan Savunma Bakanı Todor Tagarev, Rusya Federasyonu’nun bu bölgedeki etki alanını genişletmeye çalışırken, Rusya ile NATO arasında Karadeniz’de gerçek bir çatışma olasılığının olduğuna inanıyor.

Yerel yayın Novinite haberine göre Bulgaristan Savunma Bakanı Todor TagarevKaradeniz’de NATO ile Rusya arasında bir çarpışma olasılığını göz ardı edemeyiz, ancak tırmanmayı önlemek için çalışıyoruz. Ancak bu, Rusya’nın eylemlerine bağlıdır. Rusya, kontrol bölgesini genişletmek de dahil olmak üzere sürekli olarak NATO’yu kışkırtıyor” dedi.

Tagarev, savaş bittiğinde bunun Ukrayna’ya bağlı olduğunu ve bunun temel koşulunun tüm toprakları üzerindeki kontrolün yeniden sağlanması olduğunu kaydetti. Eski ABD Başkanı Donald Trump‘ın bir savaşı 24 saatte durdurabileceği iddialarını da ciddiye almıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com