Ukrayna ve İsveç, piyade savaş araçlarının ortak üretimine ilişkin bir bildiri imzaladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Foto: armyinform.com.ua

Ukrayna ve İsveç, Ukrayna’da İsveç CV90 piyade savaş araçlarının üretim ve onarımının yerelleştirilmesine ilişkin ayrıntılı anlaşmalar imzaladı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vldaimir Zelenskiy bunu İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında söyledi.

Açıklamada belirtildiği üzere İsveç, Ukrayna’ya uzun vadeli destek taahhüdünün bir parçası olarak Savaş Aracı 90 (CV90) piyade savaş aracını ücretsiz olarak teslim etti.

Zelenskiy “Bugün Ukrayna’da CV90’ın ortak üretimi, üretimin yerelleştirilmesi, onarımlar vb. konulu anlaşmamızı detaylandırdık. Bu bizim için çok önemli. Bu, güvenlik işbirliğinin, üretimde işbirliğinin değerlerimizin birliğini tam olarak yansıttığının bir örneği. Ve Ukrayna’da üretilen ilk CV90’ın bir an önce ortaya çıkması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Ukrayna ordusunun bu ekipmanı, hafta başında 57. ayrı motorlu piyade tugayının kullandığını kaydederek “İsveç piyade savaş araçları CV90 gerçekten çok güçlü. Askerlerimiz CV90’ı çok övüyorlar. Sadece bu araçların yardımıyla ilerleyen askerlere değil, aynı zamanda CV90’ın hayat kurtarmaya yardımcı olmasına da minnettarız. Gerçekten yüksek kalite askerlerin hayatlarını kurtarmaya, korumaya yardımcı olur. Ve hayat en değerli şeydir. Onun için ve bu hayatın özgürlüğü için savaşıyoruz.” diye ekledi.

Ayrıca, anlaşmaları yerine getirdiği ve Ukrayna ordusunu topçu sistemleri konusunda eğitmeye başladığı için İsveç Başbakanına teşekkür etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com