Biden: Rusya zaten kaybetti, Ukrayna’da asıl hedefine ulaşamıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Biden: Rusya yıllarca savaşamayacak, Putin çoktan kaybetti

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada Rusya’nın, Ukrayna’nın geniş çaplı işgalinde belirtilen ilk hedeflerine ulaşamadığını ve bu sebeple savaşı çoktan kaybettiğini ifade etti.

ABD başkanı, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol; ile yapılan üçlü zirvenin ardından yaptığı konuşmada, Rus diktatör Vladimir Putin‘in Ukrayna’nın topyekun işgaline yönelik argümanını “gülünç” olarak nitelendirerek “Rusya çoktan kaybetmiştir. Belirttiği asıl hedefine ulaşamaz. İmkansız…” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının sonuçlarının “Avrupa’nın çok ötesine geçtiğini” de kaydederek “Hiçbir şey yapmadığımızı hayal edin. Bunun hemen olacağı açıktı. Nasıl bir durumda olduğumuz hemen anlaşıldı. Eğer durursak, bu Tayvan konusunda Çin’e nasıl bir mesaj gönderirdi? herkese?” dünyaya?” şeklinde görüşünü dile getirdi.

İstila sadece Avrupa’nın sorunu değil, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana böyle bir işgal görülmediğini ekledi.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı askeri saldırısına Tokyo’nun tepkisine övgüde de bulunarak ayrıca Japonya’nın “G7’de güçlü bir liderlik gösterdiğini ve Ukrayna’ya mali ve insani yardımın yanı sıra ölümcül olmayan askeri teçhizat (sağlama) konusunda önemli katkılarda bulunduğunu” belirtti.

ABD, Japonya ve Güney Kore zirve yaptı

18 Ağustos’ta Washington’da Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore lideri Yoon Suk-yeol ilk kez üçlü bir zirve formatında bir araya geldi. Görüşmede Çin ve Kuzey Kore’nin Hint-Pasifik bölgesindeki tehditlerinin yanı sıra genel olarak Doğu Asya’daki durumun ele alınması planlandı.

Zirve katılımcıları, Tayvan Boğazı’ndaki ihtilafın barışçıl çözümüne ilişkin ortak bildiri yayınladılar ve benzer formatta yıllık toplantılarını duyurdular.

Ayrıca ABD, Japonya ve Güney Kore liderleri Ukrayna’ya desteklerini sürdüreceklerini ve Rusya Federasyonu’na karşı yeni yaptırımlar uygulamayı planladıklarını söylediler.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com