WSJ: Batı, Rusya’dan tavizler karşılığında Kiev’e NATO’ya katılmayı teklif edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

Batılı yetkililer arasında, Ukrayna’nın belirleyici hedeflerinin uzun vadeli bir savaşı kışkırtacağı ve bu nedenle Kiev için özel bir anlaşma önerebilecekleri korkusu var.

Batı’da Ukrayna’yı Rusya ile toprak tavizleri vermeye teşvik eden bir grup yetkili var, ancak ne Kiev ne de Moskova bu savaşı bitirme seçeneğini kabul etmiyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre ABD ve Almanya gibi kilit Avrupalı ortakları, Rusya Federasyonu’nun bu savaşta zafer kazanması senaryosuna kategorik olarak karşı çıkıyor, ancak NATO müttefikleri Ukrayna’nın zaferini sağlamaya hazır değil.

Batılı yetkililer arasında, Ukrayna’nın belirleyici hedeflerinin uzun vadeli bir savaşa yol açacağı korkusu var ve bu nedenle Kiev’e bir anlaşma teklif edilebilir: NATO veya AB’ye katılma karşılığında işgal altındaki bölgeleri terk etmek veya uzun vadeli askeri ve ekonomik destek garantileri almak.

Yayın, Batı’nın dünya ekonomisi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğu için Ukrayna ile Rusya Federasyonu arasındaki savaşı bitirmekle ilgilendiğini ve Avrupa ülkelerinde yaşayanların politikacılarının Kiev’e yardım etme kararlarını desteklemeye hazır olup olmadıklarının da belirsiz olduğunu belirtiyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com