AB’den gönderilen 58 araç ile ekipmanlar törenle Ukrayna polisine teslim edildi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal polisine 18 devriye aracı, kamu güvenliği birimlerine 40 araç, dokuz defibrilatör, modern sunucular ve depolama sistemleri ile bir bomba imha takımı ve ilgili ekipmanlar törenle Ukrayna polisine teslim edildi.

“Ukrayna’da polis, savcılar ve yönetişim alanlarında hukukun üstünlüğünün geliştirilmesine yönelik reforma destek” programı kapsamında elde edilen ekipman, Avrupa Birliği’nin ve BM’in mali ve AB’nin Ukrayna Danışma Misyonu’nun bakım programı desteği ile Ukrayna ulusal polisine teslim edildi.

3.4 milyon euro değerindeki araç ve teçhizatın resmi transferi 10 Eylül’de Kiev’deki Sofya Meydanı’nda gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Denis Monastirskiy.“Her arabanın, ekipmanın arkasında, Ukraynalılar için kurtarılmış hayatlar ve artan güvenlik seviyesi görüyorum. Bu, AB’nin Ukrayna’nın güvenliğine özel önemli bir katkısıdır. Avrupa Birliği, modern Ukrayna’da hukuk ve düzen inşa etmek için modeller sağlamaktadır ve işe yarayan modelleri kullanacağız. Bu, İskandinavya’nın hukuk ve düzen inşa modelidir. Halka açık etkinliklerde, bu bir toplum destekli polislik yaklaşımıdır,” dedi

İçişleri Bakanı, AB’den meslektaşlarına işbirliği yapma istekleri ve sağlanan teçhizat için teşekkür ederek, bu işbirliğinin yeni bir seviyeye ulaşabileceğine olan inancını dile getirdi.

Devriye arabaları Ukrayna’nın Kirovograd, Lviv, Harkov, Odessa, Kiev, Vinnitsa, Çernovtsi, Poltava ve Hmelnitskiy bölgelerinde kullanılacak .

Kliçko: Kiev halkını başkentin yöneticisini seçme hakkından mahrum etmek istiyorlar

Buna karşılık, patlayıcılar ve hidrodinamik muhripler, mayınlar, bombalar ve el yapımı patlayıcı cihazlar gibi patlayıcı cihazların temizlenmesi ve imhası için gönderilen ekipmanlar ise Donetsk bölgesindeki kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Ayrıca modern sunucular ve veri depolama sistemleri sayesinde, Ukrayna polisi organize ve sınır ötesi suçlarla mücadele alanındaki faaliyetlerini Interpol ve Europol ile daha etkin bir şekilde koordine edebilecektir.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com