F-16 savaş uçakları Ukrayna semalarında olacak. Hollanda, Ukrayna’ya 42 uçak sağlamaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Hollanda’yı ziyareti sırasında F-16 savaş uçaklarının Ukrayna semalarında olacağını ve Hollanda’nın, Ukrayna’ya 42 uçak sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Telegram mesajındaF16. Çığır açan anlaşma. Ayrıntılar bugünden. Ukrayna semalarında olacaklar. Teşekkürler, Hollanda! Teşekkürler Mark! Yardım eden herkese teşekkürler!” diye yazdı.

Zelenskiy’e göre Hollanda, Ukrayna’ya 42 uçak sağlayacak ve bu “sadece başlangıç”. Ukraynalı pilotlar eğitimlerini tamamladıktan sonra Ukrayna uçakları alacak.

Zelenskiy “Bugün Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16. Rus teröristleri Ukrayna şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar. Mark Rutte ve ben sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık. Ukrayna için – pilotlarımızı ve mühendislerimizi eğittikten sonra- 42 uçak” diye ekledi.

Dün Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov da, belli bir grup Ukraynalı pilot, mühendis ve teknisyenin F-16 savaş uçağı eğitimlerine başladığını duyurmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com