Ukrayna, Avrupa entegrasyonu çerçevesindeki yükümlülüklerini yüzde 63 oranında yerine getirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal Facebook’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın, Avrupa Birliği ile entegrasyon aşamalarında %63 oranında ilerleme kaydettiğini söyledi.

Şmigal “Ukrayna Avrupa Birliği’ne yönelik hareketini sürdürüyor. AB ile Ortaklık Anlaşması’nın uygulanmasındaki genel ilerleme iki yılda %19 arttı ve %63 oldu.” dedi.

Ukrayna Başbakanı’na göre, yalnızca 2021’de hükümet “AB pazarlarına maksimum entegrasyona izin verecek 60’tan fazla belgeyi onayladı.”

Lviv bölgesi karantinayı 31 Ocak’tan itibaren sıkılaştırıyor: Kısıtlamalar ne olacak?

Şmigal, “Önümüzdeki iki yıl içinde Avrupalı ortaklarımızla beş tane daha vizesiz seyahat anlaşması imzalayacağız ve Ortaklık Anlaşmasının ticari eklerini revize etmeyi planlayacağız.” dedi.

Ukraynalıların neredeyse %70’inin Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılımını desteklediğini kaydederek “Bu bizim değerimiz, jeopolitik tercihimiz ve bu yoldan sapmayacağız.” dedi.

Hatırlatma:

23 Aralık 2021’de Şmigal, Ukrayna’nın Avrupa entegrasyon planını %61 oranında yerine getirdiğini söyledi

Ukrayna’nın Avrupa Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanişina 22 Eylül 2021’de Ukrayna’nın Avrupa Birliği ile Ortaklık Anlaşması’nın yükümlülüklerinin %58’ini yerine getirdiğini duyurdu

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com