Kabine garantileri etkili olmadı: UIA uçakları ülke dışına götürülüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
MAY Ukrayna Havayolları

Ukrayna’nın en büyük havayolu olan Ukrayna Uluslararası Havayolları’nın beş uçağı kiralayanların talepleri üzerine Borispol’den Avrupa havalimanlarına hareket ediyor.

Avianews’e göre Boeing 737-800 model olan uçaklar sahipleri SASOF III, AWAS 36820 TRUST and ALC B738 29674 tarafından geri çağrılıyor.

Genel olarak, geri çağırma meselesi, Ukrayna’nın üç Ukraynalı havayolunun – UIA, SkyUp ve Bees Airline – filosunda bulunan 23 uçakla ilgilidir.

Boripsol havaalanı web sitesindeki tabloya göre, 14 Şubat’ta, UIA’nın Kiev-Varşova hattındaki 18:00 için planlanan uçuşu iptal edildi.

Türk Hava Yolları, Ukrayna uçuşlarına bilet değişimi ve iade hakkı getirdi

Durum, sigorta şirketlerinin 12 Şubat’ta Ukrayna üzerinden uçarken riskleri kapsamayı bırakacaklarına dair yaptıkları duyurunun üzerine ortaya çıktı. Bunun nedeni, Batı medyasında Rus birliklerinin olası bir işgaline ilişkin açıklamalardı. Bu nedenle, bazı kiralayanlar Ukrayna’dan uçaklarını çekiyor.

Sorunu çözmek için Bakanlar Kurulu acil bir toplantı yaptı ve 23 uçağın risk sigortası için Altyapı Bakanlığına 16.6 milyar UAH tahsis etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com