Zelenskiy Rusya vatandaşlarına seslendi: Savaşın sona ermesini talep etmelisiniz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusları Ukrayna’daki savaşın sona ermesini ve Rus birliklerinin geri çekilmesini talep etmeye ve savaştan mı, yoksa barıştan yana mı olduklarını göstermeye çağırdı.

Video mesaj yayınlayan Zelenskiy “Savaş için, hayatınızın geri kalanında dışlanacak ve sonunda her şeyinizi kaybedeceksiniz. Ve barış için, Rus birliklerinin Ukrayna’da yaptıklarından en azından biraz utanıyorsanız, o zaman böyle düşünen Rusya vatandaşları için önemli bir karar anı.” dedi.

Ruslar Ukrayna’da sivil kıyafetli 93 kişiyi öldürdüklerini itiraf etti

Zelenskiy, “Savaşa bir son verilmesini talep etmeliyiz, yani savaşın sona ermesini talep etmeliyiz. Barış talep ederken, bir şeyleri kaybetmek, Rus baskı makinesiyle yüzleşmek, hayatınızın geri kalanında Nazilerle eşit olmaktan daha iyidir. Bu sıradan vatandaşlar için de geçerlidir. Nazizmin geleceği yoktur, toplu katliamların geleceği yoktur. Rusya’da utanç verici savaşın sona ermesini talep etmeyen herkesin geleceği yoktur.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com