Ruslar Ukrayna’da sivil kıyafetli 93 kişiyi öldürdüklerini itiraf etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu, kuşatma altındaki Mariupol’u, oluşturulan koridorlar yoluyla terk eden sivil giyimli düzinelerce erkeğin öldürüldüğünü kabul etti.

Rus Silahlı Kuvvetleri Merkez Komutanlığı Başkanı Mikhail Mizintsev, onları alaycı bir şekilde “kılık değiştirmiş Ukraynalı askerler” olarak nitelendirdi. İlgili video internette yayınlandı.

Böylece Ruslar, kamuoyunu Mariupol’da görüleceklere hazırlıyor. Rusya Federasyonu içerisinde siviller arasındaki bu korkunç kayıplar, “kılık değiştirmiş Naziler” olmasıyla açıklanacaktır.

Mizintsev “Son iki gün içinde, insani koridorları kullanan, sivil giyimli, 150 ila 200 kişilik militanların bir kısmı şehirden ayrıldı. Ve 10-15 kişilik dağınık gruplar halinde, Zaporoje yönünde ilerliyorlar. Köy yollarından. Bir gecede 93’ü tasfiye edildi, geri kalanının yeri belirlendi. Bunların yokedilmesi de kısa bir zaman meselesi” dedi.

Ukrayna, Rus işgalcilerin suçlarını araştırmak için özel adalet mekanizması oluşturacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Borodyanka ve diğer bazı kurtarılmış şehirlerde kurbanların sayısının Buça’dakinden daha fazla olabileceğini söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com