İzmir’de 9 Nisan’da üç Ukrayna filmi bir yardım maratonu kapsamında gösterime girecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

9 Nisan Cumartesi günü İzmir’de, CinemaAid Ukrayna Yardım Filmi Maratonu kapsamında uzun metrajlı Toloka ile Anna ve Kendi Ülkemde adlı kısa filmler Ukrayna’ya destek kapsamında gösterime girecek

Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre filmler Ukraynaca olup Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Gösterim İzmir-Sanat Sanat Merkezi sinema salonunda yapılacak.

Mikhail Ilyenko’nun yönettiği “Toloka” Taras Şevçenko’nun “Katerina’nın platformda bir kulübesi var” baladına dayanan bir film olu, Ukrayna’nın 400 yıldan uzun bir tarihinin 14 önemli kesitini kapsamaktadır.Zorlu tarihi süreçte Ukraynalıların birleşmesini anlatmaktadır.

Oyuncular: Ivanna Ilyenko, Dmitry Linartovich, Bogdan Benyuk, Oleg Primogenov, Sergei Romanyuk, Miroslav Gai, Dmitry Rybalevsky, Vasily Kukharsky, Konstantin Voitenko, Tatyana Nagornyak, Evgenia Konyukh.

Oles Sanin’in yönettiği “Anna” adlı kısa film, Kiev Prensesi Anna’nın Fransız Kralı Birinci Henry ile evlenip Fransa Kraliçesi olduğu 11. yüzyılda Ukrayna-Fransız ilişkilerinin tarihini hatırlatıyor.

Stoltenberg: Buça’daki katliam Rus birlikleri oradayken meydana geldi

Oyuncular: Dominique Pinon, Valeria Berezovskaya, Vladimir Belyaev

Yönetmenliğini Sasha Kiriyenko’nun yaptığı “Kendi Ülkemde” adlı kısa film, düşmana karşı mücadelede Ukraynalıların vatanına bağlılığı ve sevgisi anlatılmaktadır.

Oyuncular: Stanislav Boklan, Nina Naboka, Alexander Bykov.

Etkinlik, Ukrayna’nın Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği himayesinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek. CinemaAid Ukrayna Yardım Filmi Maratonu , Ukrayna’ya destek amacıyla 31 Mart’ta Ankara’da başladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com