Nikolayev’de Epicentr’ı ateşe veren ve iki kişiyi yaralayan saldırgan yakalandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Nikolayev şehrinde Pervomaisk’te bulunan Epicentr alışveriş merkezinde 800 metrekarelik alanın yanmasına sebep olan kundakçı yakalandı. Alışveriş merkezi içinde yangın çıkartan saldırgan balta ile de 2 kişiyi yaraladı.

Polis tarafından yayınlanan videoda Pervomaisk’teki Epicentr alışveriş merkezinde yangın çıkartan ve baltayla iki kişiyi yaralayan saldırganın nasıl yakalandığı anlatıldı.

Kıdemli güvenlik görevlisi, bir yangın alarmı duymasıyla anons yaparak tüm çalışanlardan ve müşterilerden mağazayı terk etmelerini istediğini belirterek “O (kundakçı) elinde bir balta ile yürüdü ve ‘Kim yaklaşırsa onu keserim’ dedi. Onu kovalamaya başladık, durdurmaya çalıştık, ancak baltayla şefi de yaraladı” dedi.

Polis, şüphelinin kundakçılık ve adam yaralamadan ötürü müebbet hapisle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bölge emniyet müdürü Sergey Şaikhet “37 yaşındaki suçlu, bıçak ve balta ile alışveriş merkezine geldi. Boya ve vernik bölümünde halının üzerine yanıcı sıvılar dökmeye başladı. Güvenlik görevlilerinden birisi onu durdurmaya çalıştı ancak adamı baltayla yaraladı ve binayı ateşe vererek kaçtı, Diğer güvenlik görevlileri ile birlikte, saldırganı avluda yakalayıp kontrol altına aldılar, burada da alışveriş merkezinin bir diğer güvenlik görevlisini baltayla ölümcül olmayan bir şekilde yaraladı.” şeklinde açıklama yaparak tutuklunun daha önce sabıka kaydı olduğunu da ekledi.

Pervomaisk’te saat 12:58’de Epicenter alışveriş merkezinin tek katlı binasında yaklaşık 800 metrekarelik bir alanda yangın çıktı.

Saat 14:20’de yangın yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanda lokalize edildi. Yangın saat 18:30’da söndürüldü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com