Ukrayna yardım için NATO’ya başvurdu: Acilen silahlara ihtiyacımız var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı, müttefikleri tüm şüpheleri bir kenara bırakmaya ve Buça’da meydana gelen trajedilerin tekrarını önlemek için yardımcı olmaya çağırdı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, NATO üyesi ülkelere , Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in işgalci ordusunu yenmek için Ukrayna’ya gerekli tüm silahları sağlama çağrısında bulundu.

İttifak üye ülkelerinin Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında Brüksel’de NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak bir brifingde konuşan Kuleba, “NATO bakanlar toplantısına katılmak ve müttefiklerle ikili görüşmeler yapmak için Brüksel’e geldim. Gündemim çok basit. Sadece üç madde var: silahlar, silahlar ve silahlar.”

İtalya, Danimarka, İsveç ve Letonya çok sayıda Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldı

Bakan “Ukrayna’ya şimdi yardım etmenin en iyi yolunun Putin’i kontrol altına almak ve Rus ordusunu Ukrayna topraklarında yenmek için gereken her şeyi sağlamak olduğundan eminiz, böylece savaşın daha fazla yayılmamasını sağlayacağız.” dedi.

Son haftalarda Ukrayna ordusunun ve halkının nasıl savaşacağını ve kazanılacağını bildiklerini gösterdiğini, ancak Ukrayna’nın istediği tüm silah türlerinin istikrarlı ve yeterli tedariği olmadan, bu zaferlere büyük kayıplar eşlik edeceğini de sözlerine ekleyen Kuleba “Ne kadar çok silah alırsak ve Ukrayna’ya ne kadar erken ulaşırsak, o kadar çok insan hayatı kurtulacak, o kadar çok şehir ve köy yok edilmeyecek ve bir daha Buça olmayacak. Müttefiklere mesajım bu. Ve tüm müttefikleri tüm şüpheleri, isteksizlikleri bir kenara bırakmaya ve Ukrayna’ya ihtiyacı olan her şeyi sağlamaya çağırıyorum ve kulağa ne kadar tuhaf gelse de, bugün silahlar dünyanın amaçlarına hizmet ediyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com