Rusya, Ukrayna’daki savaşa 450 bin asker daha göndermeyi planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Budanov, Rusların Bakhmut'u ele geçirmek için neden bu kadar istekli olduğunu açıkladı

Rusya, topraklarındaki seferberlik süreci durmazken, 450,000 kişiyi daha askere alma olasılığını değerlendiriyor. 2022 sonbaharında Kremlin rejimi yaklaşık 350,000 kişiyi başarıyla harekete geçirdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Tümgeneral Kirilo Budanov‘a göre, nedense herkes geçen yıl Rusya Federasyonu’nda gerekli sayıda insanın seferber edildiğine inanıyor ve hepsinin bu kadar olduğunu düşünüyor. Ancak Rusya’da gizli seferberlik devam ediyor ve her ay yaklaşık 22,000 erkek askere çağrılıyor.

Şu anda Kremlin ilave 450,000 kişiyi askere alma seçeneğini değerlendiriyor. Ancak Budanov, bu sorunun henüz tam olarak çözülmediğini de sözlerine ekledi.

Budanov, saldırgan devletin böyle bir niyetinin, Rusya’nın saklamaya çalıştığı Ukrayna’ya karşı savaşta personel arasındaki kayıpların gerçek boyutunu gösterdiğini belirterek “Bu da şu soruya yol açıyor: Eğer dedikleri gibi kayıplar ihmal edilebilir düzeydeyse neden bu kadar fazla bir rakam? Göreceksiniz ki gerçek ortada bir yerde olacaktır.” dedi.

Personeldeki büyük kayıpları göz önünde bulunduran Rusya, Ukrayna’ya karşı savaş için Orta Asya ülkelerinden de paralı asker toplamaya çalışıyor ancak istekli olanların sayısı çok fazla değil.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com