Zelenskiy: Ukrayna ve ABD ortak silah üretimi konusunda tarihi bir karara vardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kanada ve ABD’ye yaptığı ziyaretin sonuçlarını özetleyen akşam yayınladığı video mesajında özetleyen Vladimir Zelenskiy, ABD ve Ottawa’ya yaptığı ziyaret sırasında elde edilen başarılar hakkında konuştu.

Özellikle ABD ve Kanada’nın top, mermi, yüksek hassasiyetli füzeler, hava savunma füzeleri, ek hava savunma sistemleri, Ve savaş alanında ses getirecek diğer bazı silah türleri ve taktik araçlar dahil olmak üzere yeni savunma paketleri sağlayacağını kaydetti.

Kanada, Medevac kurtarma araçlarının yanı sıra yarım milyar dolar değerinde savunma desteği sağlayacak.

Ayrıca ABD’den hava savunması da dahil olmak üzere silah ve savunma sistemlerinin ortak üretimi konusunda karar alındığına değinen Zelenskiy “Bu, yakın zamanda olacak harika bir şey. Ama gerçek olacak. Biz bunu gerçeğe dönüştüreceğiz. Devlet için çalışan herkes. Ve Ukrayna’nın savunma sanayiinin bu değişen kalitesi artık çok daha güçlü. Ve bu da ekonomi demek, Şehirlerimizin korunması demek. Hem Ukraynalılar hem de Amerikalılar için şirketler, yeni işler, Rusya’nın saldırganlığının tekrarını önlemek için Ukrayna’ya yeni bir güç kazandırılması yönünde açık bir beklentimiz var: üzerinde daha önce de anlaşılmış olan şey. Başkan Biden’e, tüm ekibine ve özgürlüğe değer veren ve Ukrayna’yı destekleyen Amerika’daki herkese minnettarız” dedi.

Ayrıca ekonomik anlaşmaların yapıldığını da sözlerine ekleyerek “Kanada ile serbest ticaret bölgesi konusunda bir karar var. Washington’da ise enerji sektöründe işbirliğine ilişkin bir mutabakat anlaşması. Ottawa’da Kahovka hidroelektrik santralinin yenilenmesi ve Kanevskaya’nın yeniden inşasına ilişkin bir anlaşma. ABD ve Kanada’daki büyük şirketler Ukrayna’da çalışacak.” diye ekledi.

Kanada hükümeti ayrıca Kiev’deki Holodomor Müzesi’nin inşaatının tamamlanmasına yardım teklifinde bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com