Zelenskiy, Abrams tanklarının Ukrayna’ya vardığını doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Abrams tanklarının Ukrayna’ya geldiğini doğruladı ve müttefiklere anlaşmalara uydukları için teşekkür etti.

Zelenskiy Telegram kanalında “Bakan Umerov’dan iyi haber. Abramslar artık Ukrayna’da ve tugaylarımızı takviye etmeye hazırlanıyor. Müttefiklere anlaşmaları yerine getirdikleri için minnettarım.” diye yazdı.

Zelenskiy, “Tedarik coğrafyasını genişletecek yeni sözleşmeler arıyoruz” diye ekledi.

Güvenlik meseleleri ile alakalı günlük senkronizasyonun ilerleyişi hakkında rapor veren Zelenskiy, “Bakan Klimenko’nun raporu. Odessa ve diğer yerleşim bölgelerine yapılan bombardımanın sonuçlarını ortadan kaldırıyor ve kurbanlara yardım ediyoruz. Hava savunmasıyla ilgili tüm görüşmelerimde Odessa’yı korumak bir önceliktir.” diye vurguladı.

Cumhurbaşkanı ayrıca kışa hazırlık konusuna da değindi. “Başbakan Şmigal, kritik altyapıların korunması, barınakların ve Yenilmezlik Noktalarının hazırlanmasından bahsetti. Hazırlıklarını olabildiğince basit ve hızlı hale getirecek çözümler hazırlıyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com