Ukrayna’nın tarım ürünleri ithalatı 4.2 milyar dolara çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tarım Ekonomisi Enstitüsü basın servisinden bildirildiğine göre bu yıl Ocak-Eylül döneminde Ukrayna’nın tarım ürünleri ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre % 7.7 artarak 4.2 milyar dolara yükseldi.

Enstitü müdür yardımcısı Mikola Pugaçev’e göre, bu dönemde Avrupa Birliği ülkeleri tarımsal gıda ürünlerinin ana tedarikçileri haline geldi. Bu nedenle, bu bölgeden yapılan ithalat 2.1 milyar dolar ile toplam alımların yarısından fazla oldu.

Ayrıca, Ukrayna Asya ülkelerinden 714 milyon dolar ve Latin Amerika ülkelerinden 337 milyon dolar tutarında tarımsal gıda satın aldı.

Bakınız: Ukrayna tarımsal ihracatı ilk 9 ayda 15.6 milyar dolar oldu

Bu üç bölgeden yapılan tedariklerin tüm Ukrayna tarımsal ithalatının 4/5’inden fazlasını kapsadığı belirtiliyor.

Ocak-Eylül aylarında Ukrayna’nın önemli tarımsal ürün tedarikçileri Polonya (466 milyon $), Almanya (372 milyon $), İtalya (238 milyon $), Türkiye (216 milyon $), Fransa (211 milyon $) ve Birleşik Devletler (193 milyon $). dolar) ve Hollanda (176 milyon dolar) şeklindedir.

Uzmanlara göre, tarımsal ithalatıta balık ve kabuklular önemli bir bölümü oluşturmaktadır. Bu yılın dokuz ayı boyunca hacmi 431 milyon dolar olan bu ürün grubunun ithalatında, 252 milyon dolara satın alınan dondurulmuş balık ağırlık taşımaktadır. Ayrıca Ukrayna, başta narenciye ve muz (392 milyon dolar), tütün (326 milyon dolar), alkollü içecekler (305 milyon dolar), yağ (270 milyon dolar), çikolata ve kakao çekirdeği (217 milyon dolar) ithal etmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com