İngiltere yıl sonuna kadar 30 bin Ukraynalı asker yetiştirecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İngiltere, Ukrayna'daki büyükelçilik personelinin bir kısmını ve ailelerini geri çağırdı

İngiltere, Ukrayna’yı desteklemeye ve yanında durmaya devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shepps, herkesin Avrupa’nın tarihini bildiğini ve bir tiranın komşu ülkeyi ele geçirmesine izin verilirse neler olabileceğini anladığını kaydetti. Bu nedenle İngiltere yıl sonuna kadar 30 bin Ukraynalı askeri daha eğitmeyi planlıyor.

Sky News’e bir röportaj veren Shepps, Rusya’nın demokratik Ukrayna’ya yönelik saldırısının sonuçsuz kalmamasının son derece önemli olduğunu, bu nedenle İngiltere’nin kararlılıkla Ukrayna’nın yanında duracağını vurguladı.

Ayrıca İngiltere’nin onbinlerce ek mühimmat ve büyük miktarda ek destek ve teçhizat sağlayacağını da duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde 54 yaşındaki Grant Shepps Savunma Bakanı olarak atanmıştı. Putin’in barbar işgaline karşı mücadelede Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğine söz verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com