Wagner cepheye dönüyor: Amerikalı uzmanlar sonuçları analiz etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin hala "Wagner"i tasfiye etmedi. ISW ortadaki tehdite açıklık getirdi

Wagner birlikleri muhtemelen Rus işgal ordusunun saflarında Ukrayna’ya karşı savaşmak için cepheye dönecek. Bahmut’un güney kanadındaki çatışmalara katılmaları bekleniyor..

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün analistleri, bu militanların işgalcilerin savaş alanındaki durumu kendi lehlerine önemli ölçüde değiştirmelerine yardım edemeyeceklerine inanıyor. Yevgeniy Prigojin ve Dmitriy Utkin liderliğindeki etkinliğin aynısını gösteremeyecekler.

ISW raporu, Lugansk Bölgesel Askeri İdaresi eski başkanı Sergey Gaidai’nin 23 Eylül’de “Wagner” birimlerinin bu bölgede ve cephe hattının çeşitli bölgelerinde faaliyet gösterdiği yönündeki açıklamasına atıfta bulunuyor. Ancak militanların sayısını veya Ukrayna’da faaliyet gösterdikleri örgüte ilişkin verileri bilmiyor.

Analistlere göre Wagner’a bağlı bir kaynak, aralarında Rusya Federasyonu’ndaki 24 Haziran ayaklanmasına katılmayı reddedenlerin de bulunduğu yaklaşık 500 paralı askerin kimliği belirlenemeyen yeni örgüte katıldığını bildirdi. Militanların Bahmut’un güney kanadındaki çatışmalara katılması bekleniyor.

Raporda, “Bu tür raporlar, Wagner kuvvetlerinin parçalanmış olduğunu ve Ukrayna’daki çatışmalara geri dönmeleri halinde birleşik bir savaş gücü halinde organize olma veya Rusya’nın savaş yeteneklerini etkileme ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.” ifadesine yer verildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com