Zelenskiy, Prigojin’in uçağıyla yaşanan kazayla ilgili yorum yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'nın tam teşekküllü bir hava kalkanına ihtiyacı var

“Wagner” lideri Yevgeniy Prigojin’in içinde bulunduğu iddia edilen uçağın kazasıyla Ukrayna’nın hiçbir ilgisi yok.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Portekiz Devlet Başkanı Marcelo Rebelo de Souza ile Kiev’de düzenlediği ortak basın toplantısında Prigojin’in ölümüyle ilgili soruları yanıtlayarak “Ukrayna uçaklarla ilgili dünya ülkelerine konuştuğunda ve çağrı yaptığında biz bunu kastetmedik, tamamen farklı bir şeyi kastettik ve destek istedik. Öncelikle bu durumla bizim hiçbir ilgimiz yok, orası kesin. Herkesin işin içinde kimin olduğunu anladığını düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna istihbarat servisinin, Wagner grubunun liderliğindeki uçağın düşürülmesinin önceden tasarlanmış bir terör eylemi olduğuna inandığını belirtmekte yarar var.

Şu anda Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü’nün Prigojin’in gerçekten o uçakta olduğuna ve gerçekten öldüğüne dair bir onayı yok.

23 Ağustos’ta Rusya’nın Tver bölgesinde  Prigojin’in de içinde olduğu iddia edilen özel Embraer uçağı düştü. RosZMI ayrıca Prigojin’in bulunduğu uçağın yerel hava savunması tarafından vurulması nedeniyle düştüğünü iddia ediyor.

Rosaviatsia , Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin‘in de uçakta olduğunu iddia ediyor .

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) analistlerine göre, Rusya lideri Vladimir Putin, muhtemelen kendi gücünü yeniden sağlamak için “Wagner” başkanı Yevgeniy Prigojin’in öldürülmesi emrini verdi. 

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com