Bağımsızlık Günü hediyesi: Ukrayna’ya bir Bayraktar daha bedava verildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Baykar Makina firması, Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü münasebetiyle Bayraktar TB2 insansız hava aracını Ukrayna ordusuna ücretsiz verdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü basın servisi tarafından yayınlanan mesajdaBayram için en iyi hediye, düşmanı yok etmeye ve özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı savunmaya yardımcı olacak yeni bir silahtır” dedi.

Baykar Makina’nın Ukraynalılara ücretsiz drone sağlaması ilk kez olmadı. 2022 yazında şirket, Litvanya vatandaşlarının daha sonra Ukrayna’ya bağışlamak üzere drone için fon toplamasının ardından Bayraktar TB2’nin Litvanya’ya ücretsiz transferini duyurmuştu.

Ayrıca şirket, fonları Ukraynalılar tarafından Sergey Pritula Vakfı’na bağışlanan üç İHA’yı Ukrayna’ya gönderme sözü verdi (daha sonra Pritula bu parayla bir uydu satın alındığını açıkladı). Eylül ayında Baykar Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu cihazların Ukrayna’ya teslim edildiğini bildirdi.

Ayrıca şirket, Polonyalıların parasını topladığı başka bir Bayraktar’ın parasını da almayı reddetti.

Ocak 2023’te ise Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü, Baykar Makina’dan iki adet İHA teslim aldığını bildirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com