Ukrayna’da zorunlu aşılama yapılacak kesim açıklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da koronavirüs aşısı özellikle eğitim kurumlarının çalışanları, bakanlıklar ve yerel yönetimlerin çalışanları için zorunlu hale gelecek.

Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko kabine toplantısında yaptığı açıklamadaArtık dünyada COVID ile mücadele için yeni ve etkili bir araç var: aşılama. Bugün, COVID pandemisi aşılanmamış bir pandemidir.” dedi.

Kampanyanın ilk aşamalarında, yani doktorlar, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ordusu, İçişleri Bakanlığı personelinde %80’den fazla aşılamaya ulaşıldığını kaydeden Lyaşko “Diğer devlet organlarında maalesef durum o kadar iyimser değil. Bu nedenle, özellikle eğitim kurumları çalışanları, bakanlıklar ve diğer merkezi yürütme organları çalışanları ve bunların yapısal birimleri, yerel birimlerde COVID’e karşı zorunlu koruyucu aşıların uygulamaya konulmasını öneriyoruz.” diye ekledi.

Ukrayna “Sarı” bölgeye geçiyor. Karantina kuralları yarın nasıl değişecek?

Bakana göre, “Nüfusun Bulaşıcı Hastalıklardan Korunmasına Dair” Ukrayna Kanununun 12. Maddesi, belirli mesleklerin, endüstrilerin ve kuruluşların çalışanlarının bulaşıcı hastalıklara karşı zorunlu aşılara tabi olmasını sağlamaktadır.

Bakan, “Bu yıl Nisan ayında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, zorunlu aşılamanın yasal olduğuna ve demokratik toplumlarda gerekli olabileceğine ve İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme’ye aykırı olmadığına dair ulusal mevzuat hükümlerini onayladı” dedi.

Zorunlu aşı olması gereken işçilerin listesinin belirlenmesinin Sağlık Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu kaydetti.

Lyaşko, “Sizden bu işlevin uygulanmasını mümkün kılacak ve koronavirüs hastalığının üstesinden gelmek için başka bir etkili adım atacak ilgili protokol talimatını desteklemenizi rica ediyorum.” diye kabine üyelerinden destek istedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com