Ukrayna’da sayılarla sınırlar. Binden fazla yasadışı ve 5 bin 300 potansiyel yasadışı göçmen

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Her yıl 30 Nisan’da kutlanan Ukrayna Sınır Muhafızları Günü, sınır muhafızları için bir nevi başlangıç noktası oldu. Bu sebeple sınır muhafızlarının performans göstergeleri de açıklanmaktadır.

25 Nisan 2020 ile 25 Nisan 2021 tarihleri arasında sınır muhafızları 4.600’den fazla kaçak göçmen buldu. Binden fazla yasadışı göçmen, çoğu AB ülkelerine olmak üzere, devlet sınırını yasadışı olarak geçmeleri nedeniyle durduruldu. Göçmenlerin menşe ülkelerinde ağırlık ise Cezayir, İran, Türkiye, Moldova, Rusya, Hindistan, Fas, Suriye ve Özbekistan‘dır.

Buna ek olarak, sınır muhafızları Ukrayna’da 3 bin 500’den fazla kalış kuralını ihlal eden kişi tespit etti. Bu tür ihlalcilerin çoğu Azerbaycan, Özbekistan, Gürcistan, Moldova, Ermenistan, Tacikistan, Türkiye ve Hindistan’dandır.

Devlet sınır muhafızları için en önemlisi, 5.300 kişilik rakamıdır. Potansiyel yasadışı göçmenler. Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, sınır kontrolü sırasında Ukrayna’ya girişini reddettiği kişi sayısı 5 bin 300 oldu. Bu tür kararların büyük çoğunluğu hava kontrol noktalarında ve Rusya sınırında alınmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com