Türkiye, tam kapatmanın Ukrayna’dan gelen turistleri etkilemeyeceğine dair güvence verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’de 29 Nisan’dan itibaren tam bir tecrit uygulamasının başlatılması, yurtdışından ülkeye tatile gelen turistleri etkilemeyecek.

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Aleksandr Tkaçenko, Türkiye ve Ukrayna’da turist hakları ve turizmin güvenliği üzerine çalışan alt grupta yaptığı konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak Türkiye’deki tam kapanmanın ülkeye gelen turistleri etkilemeyeceğini belirtti.

Tkaçenko “Getirilen kısıtlamalar, Türkiye’deki enfeksiyon sayısının azaltılmasına yöneliktir. Bakan, ülkeye yurt dışından gelen turistler için geçerli değil.” dedi.

Türkiye’de bu yıl da güçlendirilen güvenli turizm sertifikası var. Program, epidemiyolojik kısıtlamaların gerekliliklerinin oteller, restoranlar, müzeler ve diğer turistik yerler tarafından yerine getirilmesini sağlar. Bakan, yakın gelecekte turizm sektöründeki işçilerin aşılanmasının da tatilcilerin güvenlik düzeyini artıracağını söyledi.

Bakan Aleskander Tkaçenko da bir pandemide turizm sektörünün Türk deneyimine gösterdiği ilgiyi vurguladı.

Ukrayna için Türkiye’nin otellerin belgelendirilmesi konusundaki deneyimi faydalı … Oteller karantina süresince kapatılmadı ve bu olumlu bir an.” dedi.

Tkaçenko, Ukrayna’nın ülkeler arasındaki uçuş sayısındaki artışı memnuniyetle karşıladığını, sayılarının artmasını, kültürel projelerin değiş tokuşunu savunduğunu belirterek “Türkiye’deki önemli turistik yerlerde Ukraynaca sesli rehberlerin açılmasını destekliyoruz. Elbette, pandemiden sonra, Ukraynaca konuşan fiziksel rehberlerin çalışmaya başlamasıyla da ilgileniyoruz.” dedi.

Görüşmede, iki ülke arasında turist hakları ve güvenliği konusunda işbirliğini güçlendirmek için ortak bir bildirge imzalandı.

Geçtiğimiz yıl salgına rağmen Ukrayna’dan yaklaşık 1 milyon turist Türkiye’yi ziyaret etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com