Ukrayna’da Hükümet, Karpatlar’ın kalkınma programını onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Program turizmin gelişmesini ve yeni iş alanları yaratmayı hedefliyor.

Hükümet portalında belirtildiğine göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, 2020-2022 yılları için Ukrayna Karpat Bölgesi Kalkınma Devleti Programını onayladı.

Karpat gelişim programının amacının, bölgenin dağlık bölgelerinin ulaşım erişilebilirliğinin arttırılması ve bölgenin sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirme amaçlı olduğu bildiriliyor.

Bakınız: Ukrayna’da doğa tatili denilince: Karpatlar

Buna ek olarak, bu program, yolların inşasını, yeni işlerin yaratılmasını, Karpat bölgesinde turizmin gelişmesini, özellikle de Transkarpatya, İvano-Frankovsk, Lviv ve Çernovtsi bölgelerini içermektedir.

Ukrayna makamları daha önce komşu ülkeleri Karpatların gelişmesi için ortak bir program oluşturmaya çağırmıştı ve 2017’de Verkhovna Rada sözcüsü Andrey Parubi, Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmede ortak programın potansiyellerinden bahsetmişti.

Bu yılın şubat ayında Ukrayna , Karpatların Gelişimi İçin Sürdürülebilir Turizm Protokolüne katıldı. Yine Ocak ayında, Ukrayna parlamentosu bakir ormanlarda ağaç kesilmesini yasakladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com