Ukrayna oligarkları tek partiyi finanse etmek yerine, çeşitlendirmeye başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Siyasi analist Kost Bondarenko, Ukrayna oligarklarının artık tek partiye yatırım yapma uygulamasından uzaklaştığını ve büyük şirketlerin “yumurtaları” farklı “sepetlere” koymaya başladıklarını söyledi.

Yerel yönetimlerdeki sorunları çözmek için özel koalisyonlar oluşturmak veya ilgi alanına giren konularda geçici oylama düzenlemenin artık daha kolay olduğunu belirten Bondarenko, partiyi sürdürmenin çok kârsız olduğuna inanıyor. “Yatırımların” çeşitlendirilmesi, olası riskleri ve kayıpları azaltmanın en kolay yollarından biridir.

Büyük şirketlerin belirli siyasi güçlerin liderleriyle anlaşması ve elemanlarını parti listesinin etkili noktalarına kısmına sokmak için ödeme yapması çok daha kolay olduğunu belirten Bondarenko “Uzun yıllardır bir partinin bir oligarka ait olduğu böyle bir şey yok. Bunu 1998-2006’da, “cep” partilerin olduğu bir dönemde yaşadık. O zamandan beri, oligarklar, partilerin içeriğini kategorik olarak reddetmeye başladılar.” diye açıkladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com