Ukrayna gümrüklerindeki personel değişikliği, devlet bütçesi gelirlerini % 20 artırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Maliye Bakanlığı tarafından açıklandığına göre, ilk iki gün gümrük sistemi çalışmaları sabote edildi. Buna rağmen Devlet Gümrük Hizmetleri’ne göre Ukrayna gümrüklerindeki personel değişikliği ardından, Ağustos ayının son on gününde günlük gümrük gelirleri % 20 arttı.

Maliye Bakanı Sergey Marçenko tarafından açıklandığına göre, kendisine günlük olarak vergi ve gümrük göstergeleri ile bilgi verilmektedir.

“Açıklayıcı bir örnek vereceğim. Muratov’un çıkış noktasını ve Pavlovskiy’nin olaylarını ele alalım. Yani, ortalama günlük gelirler % 20 arttı. Ancak Ağustos sonunda personel kararlarından sonra, ilk iki gün gümrük sisteminde işi sabote etmelerine rağmen gerçekleşti.” dedi.

Bakan ayrıca gümrük idarelerinde personel rotasyonlarının uygulanmasının nedenleri hakkında da yorum yaptı.

“Ukrayna Devlet Gümrük Hizmetleri’nin dört birimini organize ettik. Personel kararlarını uyguladık. Bölgesel gümrük başkanlarının % 50’sini işten çıkardık. O zamanki Devlet Gümrük Servisi başkan vekili Muratov’un temel görevi, departmandaki bütçeyi ve sistemik değişiklikleri düzenlemekti. Maliye Bakanı, planlanan göstergelerin gümrük tarafından % 100 yerine getirilmesinden memnun. Ancak, hazinenin doldurulmasına ek olarak sistemik değişikliklerin teşvik edilmesi gerektiği sorusu ortaya çıktı. Muratov buna hazır değildi.” dedi.

Bakana göre, Muratov’un Devlet Gümrük Dairesi başkanlığından alınması, bilgi saldırganlığını harekete geçirdi.

Marçenko “Bence iki seçenek var. Ya değişiklikleri istiyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz, kimsenin dönüşüm süreçlerini yavaşlatmasına ve devam etmesine izin vermeyiz. Ya da herşeyi tamamen sorumsuzluğa atarız ve basitçe planı uygularız. İlk yaklaşım bana daha yakın. Ekibim gümrükte önceden bilinen olaylara artık tahammül etmiyor. Ve etkili, yüksek kaliteli ve şeffaf bir hizmet yaratma yoluna bağlı olarak devam ediyoruz!” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com