Ukrayna ve Türkiye, deniz kuvvetleri işbirliği toplantısı yaptı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Türkiye ikili askeri işbirliği konusundaki gelişmeler için bir toplantıda biraraya geldi. Toplantıda Ukrayna tarafı, Rusya Federasyonu’ndaki tehditleri dikkate alarak Karadeniz’deki durumu istikrara kavuşturmak için ortak çabaların önemini belirtti.

“Toplantı Hetman Sagaydaçni fırkateyninde gerçekleşti. Ukrayna Deniz Kuvvetleri ile Türkiye arasındaki işbirliğinin uzun süredir dostane ve üretken olduğu biliniyor. Toplantının temel amacı, iki ülkenin donanmaları arasında askeri diyalogu geliştirmek, bölgesel güvenliğin güncel sorunlarını tartışmak, ikili askeri işbirliğinin öncelikli alanlarını belirlemek oldu.” denildi.

Toplantıda Ukrayna Donanma Komutan Yardımcısı Amiral Andrey Tarasov, Rusya Federasyonu’nun tehditleri göz önüne alındığında, Karadeniz’deki durumu istikrara kavuşturmak için ortak çabaların önemini vurguladı.

Bakınız: Ukrayna, Türkiye ile birlikte orta menzilli hava savunma sistemleri geliştirmeyi planlıyor

Toplantıya Türk Donanması Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Dairesi Başkanı, Murat Dinçman, Ukrayna’daki Türk Büyükelçiliği Askeri Ataşesi, Hakan Selim Canca ve komutanların katıldığı belirtildi.

Buna ek olarak, taraflar askeri alanda daha fazla işbirliği yapılması, özellikle de Türk Donanması eğitim kurumlarında Ukrayna Donanması askeri personelinin eğitimi ve ortak tatbikatlar yapılması gibi bir dizi önemli konuyu tartıştılar.

Kaynak: unn.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com