Ukrayna, kırmızı bölge ülkelerinden yabancıların girişini yasaklayabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Ukrayna hükümetinin yabancıların kırmızı bölge ülkelerinden girişini 30 gün süreyle kısıtlayabileceğini belirtti.

Pasapot Kontrol

İlgili düzenleme hükümet tarafından geliştiriliyor ve konu Başbakan Denis Şmigal ve Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin katıldığı bir konferans görüşmesinde tartışıldı.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi açıklamasında, yasağın transit taşıt sürücülerini ve insani yardım misyonları temsilcilerini etkilemeyeceği vurgulanıyor.

İsrail Başbakanı’nın talebi üzerine, Roş Aşana’yı kutlamak için için Uman’a gelecek olan Hasidiklere önemli ölçüde sınırlandırma kararı alındı.

Cumhurbaşkanı, Belarus vatandaşlarının Ukrayna’ya giriş koşullarının yumuşatılması gerektiğine de dikkat çekti.

Vladimir Zelenskiy “Özellikle içlerindeki aşırı gergin siyasi durum göz önüne alındığında, Belarusluların girişini nasıl yasaklayabiliriz? Belarusluların bize girişi için kolaylaştırılmış koşulları makul bir şekilde belirlemenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu çok hassas bir konu ve her şey hesaba katılmalı.” dedi.

Ukrayna, Mart 2020’nin ortalarında çoğu yabancının girişini kısıtladı. Yasak 12 Haziran’da kaldırıldı. Şu anda, kırmızı bölgede yer alan ülkelerden dönen herhangi bir yolcunun, Ukrayna’da koronavirüs için bir PCR testinden geçmesi, Ukrayna’ya girmeden 48 saatten daha uzun bir süre önce yapılan böyle bir testin sonucunu sunması veya 2 haftalık kendi kendine tecrite gitmesi gerekmektedir.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın yeni sınıflandırmasına göre , 100 bin kişiye düşen yeni COVID-19 vaka sayısının Ukrayna’dakinden daha fazla olduğu devletler kırmızı bölgeye giriyor. Ayrıca, açık istatistikleri olmayan ülkeler de kırmızı listeye dahil edilmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com