Ukrayna’dan Türkiye’de üç kişiye devlet nişanı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’dan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a devlet nişanı.

Zelenkiy'den Baykar Genel Müdürü Bayraktar'a devlet nişanı

Ukrayna, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı devlet nişanına layık gördüğünü açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Kalın, Çavuşoğlu ve Bayraktar’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin imzaladığı kararnameyle devlet nişanına layık görüldüğü belirtildi.

Kararnamede, Ukrayna’nın uluslararası otoritesinin güçlendirilmesi ve devletlerarası işbirliğinin geliştirilmesine yaptıkları katkı dolayısıyla Kalın, Çavuşoğlu ve Bayraktar’a devlet nişanı verileceği kaydedildi.

Zelenskiy, Bayraktar’a Kiev’deki Cumhurbaşkanlığı sarayında devlet nişanı verdi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yaptığı hizmetlerden dolayı Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’den devlet nişanı aldı.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Geldiğimiz nokta dost iki ülkenin artan ilişkilerinin en açık göstergesidir. Türkiye, Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak her zaman iki ülkenin ilişkilerine önem verdi.” ifadeleri kullandı.

İki ülke arasındaki işbirliğinin son dönemde savunma, teknoloji ve turizm başta olmak üzere çok yönlü olarak geliştiğini aktaran Bayraktar, Ukrayna ve Türkiye’nin birlikte geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyeceğine inandığını söyledi.

Bayraktar, “Ukrayna devleti tarafından üstün hizmet nişanına layık görüldüğüm için onur duydum. Bu nişanı almaktan çok gururlu olduğumu ifade etmek isterim. Türkiye ve Ukrayna’nın her alanda iş birliğinin artması ve bu iş birliğinin iki ülkeye de en üst seviyede fayda sağlaması için çalışmaya devam edeceğim.” dedi.

Kaynak: AA

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com