Ukrayna koronavirüs salgınından ötürü yabancılar için sınırı bir aylığına kapattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Koronavirüs salgını nedeniyle 29 Ağustos gece yarısından itibaren 28 Eylül’de sonra erecek şekilde yabancı vatandaşların ve vatansız kişilerin Ukrayna’ya girişleri yasaklandı.

Sınır kontrol Ukrayna

26 Ağustos’ta bir hükümet toplantısında alınan karar gereği yabancılar 29 Ağustos – 28 Eylül arasında Ukrayna’ya giremeyecek.

GÜNCELLEME!!!!!
27 Ağustos günü olağanüstü toplantıda bir karar alınarak daha önce aşağıda belirtilen kararda kısmi bir güncelleme yapıldı: https://www.ukrhaber.com/blog/yabancilarin-ukrayna-topraklarina-girisine-iliskin-kisitlamalarda-guncelleme-yapildi/

Peki bu süreçte Ukrayna’ya kimlerin girmesine izin verilecek?

İstisnalar, Ukrayna’da oturma izni olan vatandaşlar, uluslararası ve insani yardım misyonlarının veya kuruluşlarının üyeleri, Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın davetiyle gelenler ve mürettebat üyeleri Ukrayna’ya girebilecek.

Ayrıca, Ukrayna topraklarından transit olarak geçen ve 2 gün içinde ayrılışlarını teyit eden belgelere sahip olan vatandaşlara, Ukrayna eğitim kurumlarında eğitim görmelerine veya Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde hizmet etmelerine izin verilenlerle, mülteciler ve ek korumaya ihtiyaç duyanlar da girebilecek.

Ayrıca bir refakatçiyle birlikte kültür kurumlarının davetine gelen sanatçılar için de sınır kapalı değildir. Aynı durum Ukrayna’da düzenlenen spor müsabakalarına katılanlar için de geçerlidir.

Ve son olarak, sağlık tesislerinde tedavi için gelen veya nakil için homeopatik kök hücre getiren kişiler geçebilecek.

Yetkililer ayrıca, sınır muhafızlarının Belarus vatandaşlarının isterlerse geçmelerine izin verebileceklerini açıkladı. Bu ayrıcalığı Vladimir Zelenskiy istedi.

Ukrayna’da karantina 31 Ekim’e kadar uzatıldı

Aynı zamanda Ukrayna Bakanlar Kurulu uyarlamalı karantinayı en az 31 Ekim’e kadar uzattı. Ukrayna, koronavirüsün yayılma seviyesine göre dört bölgeye ayrılmaya devam edecek.

Uzmanlar uyarıyor: Halka açık yerlerde (mağazalar, toplu taşıma) koruyucu maske takmanız , ellerinizle yüze dokunmamanız, birbirinden en az 1.5 m mesafe bırakmanız, ayrıca ellerinizi sık sık yıkamanız ve antiseptik kullanmanız önerilir. Hastalık belirtileriyle karşılaşırsanız, bir aile doktoruna danışın ve kendinizi izole edin.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com