SBU, tekstil ürünlerinin yasadışı ithalatı planını ifşa etti: 140 milyon UAH zarar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna’ya tekstil ürünlerinin ithalatı olarak gösterilen büyük ölçekli bir planı açığa çıkararak engelledi: Ön hesaplamalara göre devlete verilen zarar 140 milyon UAH üzerinde.

Kaçırılan tekstil ürünleri piyasaya nakit olarak satıldı, belgelerin üzerinde ise farklı bilgiler vardı.

SBU müfettişleri, metalürji tesislerinden birinin vergi iadesi almak üzere naylon fatura düzenlediği bir planı açığa çıkarttı. Devlet tarafından geri ödeme yapıldıktan sonra, fonlar hayali firmalar aracılığıyla nakde aktarıldı. Buna ek olarak, vergi sistemlerindeki yetkililer, mallara dair işlemler yaparak türlerini değiştirdi.

Metalurji fabrikası aynı zamanda “kağıt” üzerinde bir dizi ticari yapıya satıldığı iddia edilen tekstil ürünleri üretti. Aslında tekstil kaçakçılığı yaparak bu ürünleri Odessa 7. km pazarı da dahil olmak üzere, pazarlara nakit olarak sattılar.

Yapılan aramalar sırasında güvenlik güçleri, yasadışı faaliyetlerini doğrulayan belgelerin aslına, kaba notlara, bilgisayar ekipmanlarına ve diğer delillere el koydu. Yargılama öncesi soruşturma devam etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com