Zelenskiy: Küçük ve orta ölçekli işletmelere % 3’le kredi garantisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi programı için 30 milyar UAH’lık bir fon ayrıldığını, ayrıca işsizlik nedeniyle ortaya çıkan durumu hafifletmek ve işyerleri kapalı olan işverenlere yardımcı olmak için 6 milyar UAH’lık ayrı bir fonun da planlandığını belirtti.

İnterfax ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanı Zelenskiy devletin küçük ve orta ölçekli işletmelere % 3-5 oranında kredi garanti edeceğini belirterek “Her şeyden önce, bu, küçük ve orta ölçekli işletmeler için % 3-5 oranında bir kredi programıdır. Karantina sırasında çalışmayan girişimciler olduğunu ve bu nedenle banka geliri gösteremeyeceklerini biliyoruz. Buna rağmen gerekli parayı alacaklar; çünkü devlet bir garantör olarak hareket edecektir. Toplamda, bu program için 30 milyar grivna verilmesi planlanıyor.” dedi.

Zelenskiy, asgari işsizlik ödeneği artırmak ve koronavirüs nedeniyle faaliyetlerini durduran işverenlere yardımcı olmak için ek 6 milyar grivna daha tahsis edileceğine de dikkat çekti ve “Çalışanlarına maaş ödemek için devletten tazminat alabilecekler.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com