Sağlık Bakanlığı Ukrayna’da karantinanın sıkılaştırılmasını teklif etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Bakanlar Kurulu’nun kabulünden sonra önümüzdeki haftadan itibaren tamamen “sarı” karantina seviyesine geçilecek.

Karantina polisler

Sağlık Bakanlığı, 13 Eylül’den itibaren Ukrayna’yı “yeşil” seviyeden “sarı” epidemiyolojik tehlike seviyesine geçirmeyi teklif etti. Sağlık Bakanı Viktor Lyaşko, Ukrayna 24 TV kanalında yaptığı açıklamada, ilgili teklifin Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu söyledi.

Ona göre, Ukrayna, ülkeyi artan bir karantina seviyesine taşıyabilecek “göstergeleri aştı”.

Teknojenik ve Çevresel Güvenlik ve Acil Durumlar Komisyonu’nun toplantısı bu hafta yapılacak, bu sunumu değerlendirecek.

Lyaşko , “Büyük olasılıkla, önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren, Ukrayna salgın tehlikesinin “sarı” seviyesine geçecek ve “sarı” seviye için belirlenen ve kitlesel toplantılarla ilgili ek kısıtlamalar getirilecek.” dedi.

Aynı zamanda, Kiev Şehir Devlet İdaresi, Kiev sakinlerinin neredeyse %50’sinin başkentte aşı aldığını bildirdi. Bunların %46’sı bağışıklama döngüsünü tamamladı (iki doz aşı yapıldı).

Özellikle “sarı” bölge için aşağıdaki kısıtlamaların belirlendiğine dikkat edilmelidir :

  • Maske rejimine ve 1,5 m’lik fiziksel mesafeye zorunlu olarak uyulması, ;
  • 4 metrekare başına 1’den fazla kişinin katılımıyla toplu etkinlikler düzenlemek yasaktır.
  • Sinema ve diğer kültür kurumlarının salonlarının doluluk oranı koltukların %50’sini geçmemelidir;
  • Spor salonlarının ve fitness merkezlerinin doluluk oranı 10 metrekare başına en fazla 1 kişi olabilir.

Büyükelçi Güldere’nin Ukrayna şehirlerini ziyareti devam ediyor

9 Haziran 2021’den itibaren Ukrayna’nın tüm bölgeleri anti-salgın tehlikenin “yeşil” seviyesine geçirilmişti. Son zamanlarda, medyada yeni bir kilitlenmenin olacağına dönük bilgiler giderek daha sık ortaya çıkmaya başlanıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com