Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasındaki diyaloğu yeniden başlatmaya çalışıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Vasiliy Bodnar

Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasil Bodnar, Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasındaki diyaloğu sürdürme girişimlerinden vazgeçmediğini ve bu görüşmeler için platformlar sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Ukrayna Medya Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bodnar “Türkiye bu diyaloğu sürdürmeye çalışmıyor, bu görüşmeler için bir platform sağlamaya hazırlar. Bugünkü toplantıda (Türk ve Rusya Dışişleri Bakanları) ayrıca bu görüşmeleri sürdürmek için temas noktaları bulmayı amaçladıklarını söylüyor. Olası bir iyileşmeye hazır olduklarını ve kendileri adına bunu kolaylaştırmaya hazır olduklarını beyan ettiler” dedi.

Dünya Bankası, Ukrayna için 1.5 milyar dolarlık bir dilimi onayladı

Her iki tarafın da hangi koşulları ifade ettiğinin açık olması gerektiği için henüz atılacak somut adımlar olmadığını da sözlerine ekleyerek “Acil şartımız Rus birliklerinin geri çekilmesidir. O zaman müzakerelerin bir başarı şansı olabilir ve bir belgenin imzalanmasıyla sona erebilir. Aksi takdirde, sözde “toprak karşılığında barış” teorisi bizim için çalışmaz.” dedi.

Bodnar “Şimdi Rus tarafının pozisyonunu netleştirin ve bu diyaloğun sürdürülmesine yardımcı olun” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com