Dünya Bankası, Ukrayna için 1.5 milyar dolarlık bir dilimi onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dünya Bankası, Ukrayna’ya 1.49 milyar dolarlık mali yardımı onaylayarak, Ukrayna ekonomisine planlanan toplam destek paketini 4 milyar doların üzerine çıkardı.

Reuters tarafından bildirildiğine göre bankanın başkanı David Malpas yaptığı açıklamada, “Dünya Bankası, savaştan önce de Ukrayna’ya ve halkına sürekli destek sağlıyordu. Mali desteği harekete geçirmek ve Ukraynalıların sağlık, eğitim ve sosyal korumaya erişimini sağlamaya yardımcı olmak için çeşitli finansal araçlar kullanmak için bağış yapan ülkelerle birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov ile görüştü

Para, devlete ve sosyal hizmet uzmanlarına maaş ödemeleri için harcanmalıdır.

Ödenecek dilimle alakalı garantiler İngiltere, Hollanda, Litvanya ve Letonya hükümetleri tarafından verildi. İtalya’dan da bir güven fonu katıldı.

Yeni dilim, halihazırda taahhüt edilen 2.5 milyar dolardan fazla desteğe eklendi. Böylece, Dünya Bankası’ndan Ukrayna’ya yapılan toplam yardım miktarı şimdiden 4 milyar doları aştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com