Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana 263 çocuk hayatını kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırıları 104 üncü gününe girerken saldırılar sonucu çocuklar ölmeye devam ediyor. Rus işgalcilerin sürdürdüğü saldırılar ile Ukrayna’da toplamda 263 çocuk hayatını kaybetti.

Ukrayna’da, Rus ordusunun saldırılarının bilançosu her geçen gün ağırlaşıyor.

Putin, Ukrayna’ya silah tedariki devam ederse “henüz vurmadığı yerleri” füzelerle vurmakla tehdit ediyor

Ukrayna Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Rus saldırıları nedeniyle toplamda 730’dan fazla çocuğun zarar gördüğü ayrıca bin 940’tan fazla eğitim kurumunun zarar gördüğü bildirildi. Başsavcılıktan yapılan açıklamada Rus ordusunun saldırılarında bugüne kadar 263 çocuğun hayatını kaybettiği ve en az 467 çocuğun yaralandığı duyuruldu.

Ayrıca açıklamada, işgal altında bulunan ve çatışmaların devam ettiği bölgelerde incelemelerin yapılmasının şu an için imkansız olduğu ifade edilerek, Rus ordusunun saldırılarında zarar gören nihai çocuk sayının belirlenmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com