Sağlık Bakanı: Ukrayna, COVID-19 ile mücadelede ikinci aşamaya giriyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanı Ilya Emets COVID-19 ile mücadelede sadece önleyici tedbirler aşaması değil, aynı zamanda doğrudan hastalığın tedavisi ile karşı karşıya kaldığımız koronavirüs ile mücadelenin ikinci evresinin başladığını söyledi.

“Ne yazık ki Ukrayna, virüsün girmesini önlemek için zorlayıcı önlemleri alamadı. Şu anda Çin veya Avrupa’dan gelmiyor, ancak yerel odaklarımızda bulunuyor. ikinci evredeyiz ve ülkede bir salgını önlemeliyiz.” dedi.

İlya Emets

Bakan’a göre Sağlık Bakanlığı ve yetkililer koronavirüs ile savaşmak için her türlü çabayı göstermektedir. Özellikle, bakan yardımcısı Viktor Lyaşko devlet sıhhi doktoru olarak atandığında, sıhhi ve salgınla mücadele hizmetlerinde dikey olarak bir iyileşmeyi başardı. Emets’in de vurguladığı gibi, COVID-19 ile mücadelede bu kilit önemdedir.

“Şimdi virüs odaklarını çok zor olmasına rağmen lokalize etmek çok önemli. Çünkü bu görünmez düşmanın üçüncü evresi ölüm. Çinliler % 3-4’lük bir ölüm oranında tutmayı başardılar, ancak İtalya başarısız oldu ve orada % 8-9 oldu. Bugün Batı örneğini dikkate alarak tıbbi reformlarda çalışacak uzmanları bir araya getirdim … Bu uzmanlar, ölüm oranımızı Çin’den bile daha düşük yapabilir.” dedi.

İlya Emets

Daha önce Sağlık Bakanı Ilya Emets, koronavirüsün yayılması nedeniyle Ukrayna’da olağanüstü hal ilan edilmesini savunuyordu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com