Ukrayna Sağlık Bakanı istifa edecek dedikodusu yayıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Henüz resmi olarak bir bilgi olmamasına rağmen bazı milletvekilleri tarafından yapılan duyurularda yeni atanan Sağlık Bakanı İlya Emets’in istifa edeceği konuşulmaya başlandı.

Özellikle, Telegram kanalında bu konuda yazan ilk kişi, Halkın Hizmetkarı Partisi’nden milletvekili Aleksander Dubinskiy oldu.

Aleksander Dubinskiy “Bugün, Sağlık Bakanı Yemets istifasını açıklayacak. Ayrıntılarla dolu bir hikaye – bir saat sonra YouTube kanalımda.” dedi.

Mesajdan 2.5 saat sonra yayınlanan videosu.

Avrupa Dayanışma Partisinden milletvekili Aleksey Gonçarenko da yakında Yemets’in görevden alınması ile ilgili bilgiler paylaştı.

Ayrıca tanınmış siyasetbilimci Taras Berezovets, Sağlık Bakanı’nın istifa edeceğini açıkladı.

Emets’in görevden ayrılması ile ilgili henüz doğrulanmış resmi bir bilgi bulunmamaktadır.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Artem Dekhtyarenko bir açıklama yaparak Sağlık Bakanı Ilya Emets‘in istifa ettiği iddiasıyla ilgili bilgileri açıklığa kavuşturmak gerektiğini; bakanlığın yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Dekhtyarenko, “Bakanlık ve bakan sadece eylemlerinden sorumludur. Daha önce yaptığımız gibi, 7/24 gelişmiş bir modda çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Kaynak: delo.ua / rbc.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com