Kripto çiftliği diye el koydular, yapay zeka için ekipmanlar çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’daki en büyük kripto madencilik çiftliği diye ekipmanlarına el konulan MMI Engineering madencilik yapmadığını ve tüm elektrik faturalarını ödediğini söyledi.

MMI Engineering, Vinnitsa topraklarında “ülkenin en büyük kripto madenciliği çiftliğinin” oluşturulması ilgili kolluk kuvvetlerinin suçlamalarını reddetti. Şirkete göre Aramalar sırasında ele geçirilen ekipman, yapay zeka (AI) “eğitimi”, bilgisayar programlama ve bilgisayar ağlarının bakımı için kullanılmaktaydı.

Şirkete göre, güvenlik güçleri 30 milyon UAH değerinde ekipmana el koydu ve böylece işletmenin faaliyetlerini durdurdu.

MMI Engineering, Vinnitsaoblenergo JSC ve Ener Vinnitsa LLC ile gerekli tüm sözleşmeleri imzaladığını kaydetti. Şirket, elektrik tedariki için tüm faturaları düzenli olarak ödediğini, bu nedenle elektrik hırsızlığı suçlamalarının asılsız olduğunu söyledi.

8 Temmuz’da Ukrayna Güvenlik Servisi, “en büyük yeraltı kripto çiftliğini” tasfiye ettiğini duyurmuş ve “SBU görevlileri” 3 bin 800 oyun konsolu, 500 ekran kartı ve 50 işlemciye el koymuştu.

Ertesi gün, “Vinnitsaoblenergo”, kolluk kuvvetlerinin kendi topraklarında bir “yeraltı kripto çiftliği” bulunduğu yönündeki suçlamalarını reddetti. Şirket , elektrik hırsızlığı şüphesinin doğrulanmadığını söyledi.

ukrhaber.com

Kiev’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreni

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com