UNICEF: Ukrayna’da yaklaşık 10 milyon insan yetersiz besleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

UNICEF’e göre Ukrayna, Avrupa’daki en kötü açlık göstergelerinden birine sahip durumda.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’na (UNICEF) göre 2020’de Ukrayna’da 9.8 milyon kişi gıda sıkıntısı yaşadı. 1.1 milyon insan da akut gıda kıtlığı yaşıyor. Daha önceki verilere göre bu rakam 200 bin kişi yükseldi.

Ukrayna’da gıda sıkıntısı çeken 9.8 milyon insan, tüm Avrupa ülkeleri arasında en yüksek rakam. Ardından Rusya gelmekte. UNICEF Beyaz Rusya ile ilgili verileri göstermediği için durum bilinmemektedir.

Aynı zamanda, toplam nüfusun yüzdesi olarak %46.5’inin yetersiz beslendiği Arnavutluk’taki durum Avrupa devletleri içerisinde oransal olarak en kötüsü durumunda.

Ardından, nüfusun %31.7’sinin (1.13 milyon kişi) yetersiz beslendiği Moldova gelmektedir. Ukrayna’da bu sorun insanların %22.4’ünü, Rusya’da ise yaklaşık %6.5’ini etkiliyor.

Dünya genelinde ise 2.3 milyardan fazla insan (veya dünya nüfusunun %30’u) yeterli beslenmeye sürekli erişime sahip değil.

ukrhaber.com

Rakamlarla Ukrayna: Doğal kaynaklar açısından zengin, yaşam kalitesi açısından kötü bir noktada

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com