Kliçko, SBU ve polisten başkentteki güvenlik önlemlerini güçlendirmelerini istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kolluk kuvvetlerinin Ukrayna’daki durumu istikrarsızlaştırma çabalarıyla bağlantılı olarak Kiev’deki güvenlik önlemlerini güçlendirmesini istedi.

Kliçko, Telegram kanalından paylaştığı mesajda “Arkadaşlar! Başta güvenlik önlemlerini güçlendirmek olmak üzere SBU ve kolluk kuvvetlerine başvurdum. Kiev halkının kendini korunuyor hissetmesi gerekli. Kanun ve düzen sağlamak, olası tehditleri önlemek, suçluları yakalayarak adalete teslim etmek için şehirde devriye geziyor.”

Belediye başkanı, özellikle son günlerde ülkede yaşanan olaylardan dolayı bu tür önlemlerin gerekli olduğunu kaydederek “Her gün onlarca ihbar alınıyor. Ne yazık ki hepsi yanlış değil. Ev ve araba yakıyorlar … Ülke ve şehirdeki durumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Buna izin verilmemeli! Güvenlik bugün en önemli konulardan biri haline geldi.” diye ekledi.

Kliçko ayrıca halka açık yerlerde şüpheli nesneleri polise bildiren bilinçli Kiev’lere minnettar olduğunu da belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com