GUR’dan Kırım’daki patlamalara ilişkin: Ukrayna güvenlik ve savunma güçleri çalışmalarına devam ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov, Perşembe günü geçici olarak işgal edilen Kırım’da meydana gelen son patlamalar hakkında yorum yaptı.

Yusov, bir canlı yayın sırasında Sevastopol’daki patlamalardan bahsettiği konuşmasında “Şu anda canlı olarak gerçekleştiği söylenebilir. Konu Ukrayna Güvenlik ve Savunma Güçlerinin çalışmalarına devam etmesiyle ilgili. Sonuçların kamuoyuna açıklanması ve paylaşılması imkanı olduğunda, uygunsa o zaman yapılacak.” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mikola Oleşçuk da, işgal altındaki Sevastopol ve Yevpatoria’daki patlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, kusursuz muharebe çalışmalarından dolayı Ukraynalı pilotlara ve operasyonu planlayan herkese teşekkür etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Oleşçuk “2 Ocak’ta Rusya Federasyonu Yalan Bakanlığı, Rus füzelerinin Başkomutan Yardımcısı Valeriy Zalujniy ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin diğer dokuz generalinin bulunduğu bir sığınağa çarptığını bildirdi.Kırım işgalcilerine merhaba! Ben düşman propagandasından 4 Ocak’ta Sevastopol ve Yevpatoria’dan aynı destansı raporu bekliyorum ve Hava Kuvvetleri pilotlarına ve operasyonu planlayan herkese kusursuz çalışmaları için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye yazdı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Stratejik İletişim Dairesi’nin raporuna göre, Perşembe günü öğleden sonra Ukrayna ordusu, geçici olarak işgal edilen Sevastopol yakınındaki Rus birliklerinin bağlantı komuta noktasını vurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com