ABD, Kongre’nin kararı olmadan Ukrayna’nın artık silah almayacağını söyledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Beyaz Saray, Kongre üyelerini Ukrayna’ya yardım konusunda karar vermede gecikmemeye çağırıyor. ABD, Kongre ek finansmanı onaylayana kadar artık Ukrayna’ya askeri yardım sağlayamayacak.

Son paket bittikten sonra Ukrayna’ya askeri desteğin kesilip kesilmeyeceği sorulan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby “Durmak zorunda kalacaklar. Başkan, yenileme yetkisine sahip olduğumuz son güvenlik yardım paketini imzaladı. Bu kadar. Ukrayna’ya ek yardım sağlamak için ek mevzuata ihtiyacımız var” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Kirby, silah tedarikinin duyurulması ile silahların Ukrayna’ya fiilen teslim edilmesi arasında birkaç gün veya haftalık belirli bir gecikme olduğunu, dolayısıyla son askeri yardımın Ukrayna’ya ulaşmasının biraz zaman alacağını açıkladı.

Beyaz Saray sözcüsü, “Ancak bundan sonra, ek finansmanın yokluğu halinde, bir şeyler elde edilebilecek başka sihirli bir kap yok” diye ekledi.

En son 27 Aralık’ta ABD, Ukrayna’ya 250 milyon dolar değerinde askeri yardım paketi açıklamıştı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com