Kievlilerin % 72’si başkentte gelişmiş karantina uygulamalarını destekliyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

10-11 Nisan tarihlerinde Kievliler arasında “Rating” sosyolojik grup tarafından yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, koronavirüs tehdidine en etkili şekilde yanıt veriyor.

Araştırmanın sonuçlarına göre, ankete katılanların % 46’sı, şehir yetkililerinin koronavirüsle mücadele etme eylemlerini optimal olarak değerlendiriyor. % 30’u çok yumuşak olduğunu düşünürken, % 16’sı tersine çok sert olduğunu düşünüyor.

Merkezi hükümetin eylemleriyle ilgili olarak, % 38’i onları çok yumuşak, % 36’sı optimal, % 13’ü ise sert buluyor.

Ayrıca Kievlilerin % 49’u, Kiev belediye başkanı Vitali Kliçko‘nun şehirdeki koronavirüs tehdidine etkili bir şekilde yanıt verdiğine inanıyor. % 47’si ise tersi görüşte. Başkanın bu alandaki eylemlerinin etkililiği ile ilgili olarak, % 29’u eylemlerinin etkili olduğunu ve % 65’inin etkisiz olduğunu düşünmektedir. Başbakan ile ilgili olarak, sadece % 18’i koronavirüsle mücadele eylemlerinin etkili olduğunu düşünüyor, % 69’u ise tersi görüşte.

Kiev’de kaç kişi tecrit başlatılmasını destekliyor:

  • % 72’si, 5′-16 Nisan’a kadar şehir yetkililerinin gelişmiş karantina (tecrit) kararını destekliyor. % 28’i desteklemiyor. İkincisinin çoğu en genç ve en fakir yanıt verenler arasındadır;
  • % 55’i, şehir yetkililerinin toplu taşımayı gelişmiş karantina (kilitlenme) çerçevesinde özel geçişlerle kullanma kararını destekliyor. % 44’ü ise belediyenin böyle bir kararına karşı çıkıyor.

Kiev’deki gelişmiş karantinanın daha sonra 30 Nisan’a kadar uzatıldığını hatırlatalım.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com